Collectif Arsys 9 maart 2023

Middagconcerten

Het was rond een gemeenschappelijke passie voor kamermuziek dat het Collectif Arsys in 2013 werd opgericht. Dit ensemble met variabele geometrie wordt gedreven door de wens om originele en eclectische repertoires te verkennen en tentoon te stellen. De leden zijn afkomstig uit Belgische militaire orkesten en/of leraren in conservatoria.

In 2017 verscheen het album “Tango Sensations”, het resultaat van een samenwerking met de Belgische accordeonist en bandoneonist Daniel Gruselle rond het werk van Astor Piazzolla. Gedreven door de wens om zijn repertoire te creëren en te verrijken, heeft het collectief samengewerkt met vele componisten van de huidige scene, zoals Gwenaël Grisi, Gerardo Jerez Le Cam, Alejandro Shwartz, Nicolas Bacri en Frederik Neyrinck.
In regelmatige samenwerking met Chamber Music for Europe wordt Arsys uitgenodigd op tal van festivals in Frankrijk. Hij nam ook deel aan de tour van het Wallonië Festival in 2018 en trad op in gerenommeerde zalen zoals Bozar en Flagey in Brussel, de Triangel in Saint-Vith, Amuz in Antwerpen of het Palais des Beaux-Arts in Charleroi.

Prijs: 6€

Théâtre de Namur, Place du Théâtre, Namur, Belgique

http://www.theatredenamur.be/