Duo Sarrasine 8 december 2022

middagconcerten

Een programma dat Franck, Antheil en Orlando associeert, is een reis die begint in 1822 toen César Franck werd geboren en ons 200 jaar later meevoert met “Zambinella” van Stéphane Orlando. Een muzikaal avontuur in glinsterende kleuren, waar het lied royaal resoneert, soms lyrisch, soms “behendige stem, fris en met een zilveren toon”. Drie partituren die de twee performers een echte dialoog bieden en de lichamen uitnodigen om zich te ontvouwen om de grenzen van hun spel te verkennen.

Georges Antheil, bad boy van de jaren 20 met vroegrijp talent, we vinden hem op het toetsenbord op 6-jarige leeftijd. Op 7-jarige leeftijd improviseert ook Stéphane Orlando. Ze hebben jazz, filmmuziek en een fysieke relatie tot het instrument met elkaar gemeen.

En de ontmoetingen zijn gemaakt, Sarrasine, Orlando, Balzac, de grote polyfonie werkt en je denkt aan de Human Comedy, aan zijn honderden personages die de werken met elkaar verbinden, net zoals de Zambinella Antheil en Franck uitnodigt om haar op het podium te vergezellen, om dompel ons onder in een van die diepe dagdromen.

Prijs: 6€

Grand Manège - Namur Concert Hall, Rue Rogier, Namur, Belgique

+32 (0) 81 22 60 26

https://www.theatredenamur.be/