Edenwood Duo 12 mei 2022

 

“Catherine Struys en Wouter Vercruysse: twee enthousiastelingen die nieuwe wegen openen, naar een repertoire waarvan we het bestaan ​​niet eens wisten… Een heilzaam werk uitgevoerd door twee bevlogen muzikanten, met stevige techniek, en krachtige poëzie! » Laurent Graulus (Musiq’3 – december 2017)

In 2016 besloten Catherine Struys en Wouter Vercruysse om ook op het podium een ​​duo te vormen en richtten ze het duo Edenwood op rond een idee: het promoten van het repertoire dat oorspronkelijk werd geschreven voor gitaar en cello sinds de tweede helft van de 20e eeuw.

Sindsdien geven deze muzikanten, opgeleid bij Sophie Hallynck en Guy Danel, concerten in binnen- en buitenland en winnen ze een tweede prijs op de prestigieuze Léopold Bellan International Competition in Parijs, in november 2017. Voortdurend op zoek naar nieuwe werken en componisten aanmoedigend om te schrijven voor hen heeft het Edenwood-duo al drie albums op hun naam staan, waaronder Another Place, warm onthaald door de internationale pers. Deze gepassioneerde en bevlogen muzikanten ontwikkelen een intense en expressieve taal in dienst van de werken die ze uitvoeren.

Théâtre de Namur, Place du Théâtre, Namur, Belgique

https://www.theatredenamur.be