Expo: 1921 – 2021 L’œuvre de Franz Kegeljan vue par cinq photographes namurois 11 september 2021 - 18 april 2022

Openluchttentoonstelling over het werk van de Namen-kunstenaar Franz Kegeljan gezien door vijf Namen-fotografen.

Gratis toegang.

Marc Antoine studeerde aan het Institut Saint-Luc de Liège. Afkomstig uit een familie van drukkers, werkte hij lange tijd in de grafische en reclame-industrie. “Fotograaf” is hoe hij zichzelf definieert, want fotografie is al lang zijn belangrijkste schrijfstijl. Hij heeft uitgebreid gerapporteerd voor tijdschriften, theaters en straatkunstbedrijven. Zijn favoriete velden zijn het spektakel en het portret. Naast zijn reportages ontwikkelt hij persoonlijk werk. Hij kijkt naar de stad en haar evolutie, na een eerste serie genaamd “Smart City” en een andere genaamd “Vitrines de Namur”, ontwikkelt hij momenteel een serie gericht op zijn stad en haar veranderingen. Andere series zijn aan de gang, “spookstad”, “Vreemd Wallonië”, “Nord(s)”, “Made in Belgium”. Hij kreeg de kans om zijn werk voor te stellen op tal van tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

 

Vincent Ferooz: een 52-jarige inwoner van Namen, hij is een gepassioneerd fotograaf sinds 2012. De kansen kwamen een beetje bij toeval en leidden hem naar het professionele veld.Gespecialiseerd in architectuur, onroerend goed en toerisme, zijn roeping blijft landschapsfotografie in binnen- en buitenland, waarbij Namen nog steeds zijn favoriete onderwerp is.

 

Philippe Piraux: Philippe Piraux begon eind jaren 80 met fotografie om zijn projecten te illustreren tijdens zijn studies industriële vormgeving. Sindsdien heeft hij zijn apparaten nooit verlaten. Afgestudeerd aan het IEPS in fotografie (Namen 2001), wachtte hij bijna 20 jaar voordat hij zich volledig aan zijn passie kon wijden. Zijn ontwerpersblik oriënteerde zijn fotografische werk op natuurlijke wijze op industriële gebieden, erfgoed en architectuur.

 

Sébastien Roberty: Papa Namen, verliefd op beeld, begon in 2017 serieus met fotografie en werd meteen besmet met het virus. Een paar lessen en veel oefenen maakten dat het langzaamaan zijn beroep werd. Hij probeert zijn plaats te maken met zijn stijl en beelden te creëren die een ziel hebben en tegelijkertijd zijn realiteit weerspiegelen. De camera is de microfoon waarmee hij zijn gedachten, emoties en gevoelens uit, om deze met zoveel mogelijk mensen te delen. ”

 

Florian Tourneux: Florian Tourneux is 28 jaar oud en studeerde in 2017 af aan ESA Saint-Luc in Luik. Hij is bedreven in langzame fotografie en op afstand van het lawaai van het nieuws. Bij voorkeur in film. Zijn afstudeerboek “Immram” werd in 2019 tentoongesteld in het Fotografiemuseum in Antwerpen. Onder de thema’s die hem na aan het hart liggen: een werk over de Shoah tentoongesteld in 2020 in het Cultureel Centrum van Namen en in de Slachthuizen van Namen.

Terra Nova, Namur, Belgique

Schrijf u in op onze newsletter