Expos Photos Nature AVES - 2021 24 - 26 september 2021

18e editie van de Aves Photos Expos

Een uitzonderlijk programma wacht het publiek van de Expos Photos Aves. Een van de grootste Europese natuurfotografie-evenementen zal verschillende prestigieuze plaatsen in het centrum van Namen tot leven brengen. Bezoekers worden uitgenodigd om van tentoonstelling naar tentoonstelling te slenteren, in de voetsporen van gerenommeerde fotografen.

Eind september komen kunstenaars uit heel Europa hun mooiste foto’s tentoonstellen in het weelderige decor van Vieux Namur. Het ambitieuze programma, verdeeld over drie dagen, laat het publiek zich vergapen aan de schoonheid en diversiteit van de natuur hier en elders.

Een nacht op vrijdag

Alle locaties van Expos Photos openen hun deuren op vrijdag 24 september van 10.00 tot 18.00 uur. De Culturele Ruimte van Harscamp (kerk Notre-Dame), rue Saint-Nicolas is open op vrijdagavond tot 22u. Het zal iedereen in staat stellen om van deze geweldige kans te profiteren en te ontspannen na een week werken.

Voorname gasten

Maxime Aliaga, Franse fotograaf die zich inzet voor de bescherming van de natuur. Als beeldprofessional geniet hij van de mooiste bezienswaardigheden van de natuur, maar ziet hij helaas ook de achteruitgang door menselijke activiteiten. Zijn beelden tonen bezoekers het belang van het behoud van natuurlijke omgevingen en nodigen uit tot reflectie. Hij zal zijn boek “PONGO” aan ons presenteren: een fascinerend, informatief en geëngageerd boek over de orang-oetans in de bossen van Indonesië en het werk dat is verricht voor hun bescherming.
Tamm Klaus, gerenommeerde Duitse fotograaf, bekroond in tal van wedstrijden, komt dit jaar om ons een werk rond de wolf voor te stellen. Deze zijn onlangs teruggekeerd naar Duitsland en hun waarnemingen zijn nog steeds erg zeldzaam. Foto’s die hij “geschilderd met de lens” noemt … een must see!
Gevarieerde, verrassende, uitdagende en zeldzame onderwerpen
Een onderwerp dat vaak weinig gefotografeerd wordt, komt dit jaar aan bod: zoetwatermilieus. De Franse fotograaf Stéphane Granzotto zal bezoekers verrassen met ongelooflijke beelden van de bewoners van rivieren en meren.
Veel andere grote namen in de fotografie zijn te vinden op de website van Expos Photos Aves. En de beroemde Duitse GDT-wedstrijd “European Wildlife Photographer of the Year” maakt een comeback na een afwezigheid van twee jaar op de lijst die je niet mag missen. Er is dus voor elk wat wils: foto’s van nachtelijke landschappen afgewisseld met stormachtige lichten, zeldzame vlinders in onze tuinen, bijzondere vogels zoals de haviksuil of de Kea, Kodiak-beren of zelfs tekenfilms.
Conferenties
Van vrijdag tot en met zondag worden er kwaliteitscolleges gegeven in de grote projectiezaal van de Beurs. Het volledige programma zal beschikbaar zijn op www.exposaves.be.
Het architectonisch en historisch erfgoed van Namen

De Aves Photo Expo’s zijn een gelegenheid om sites te ontdekken die soms zelden toegankelijk zijn voor het publiek. Dit jaar opent de “Bank, Coffre à Culture” haar deuren. De oude Fortis-bank, rue des Carmes, is gedoemd te verdwijnen. De mogelijkheid om er nog een laatste keer binnen te gaan voordat de sloop gepland is voor 2022. De Sint-Jozefkerk, de Sint-Aubainkathedraal, de Beurs, de culturele ruimte van Harscamp (Notre-Damekerk), de eilandjesschippers, de Belfortruimte , wordt het decor voor de mooiste natuurfoto’s van het moment. In de feesttent Place d’Armes staan ​​ook associatieve stands, fotoapparatuur, boekhandels en uitstapjes in de natuur op het programma.

Rue des Carmes 23, 5000 Namur, Belgique

https://www.exposaves.be