Mobilis tentoonstelling 18 maart - 9 april

DE ARTISTIEKE VERTEGENWOORDIGING VAN DE BEWEGING OF DE KUNST DIE VERBINDT

 

Kunst in beweging in ruimte en tijd was de rode draad van de 2020-editie van Rooms with Views, die door de gezondheidscrisis helaas niet het levenslicht kon zien. Als knipoog naar deze editie organiseert de afdeling Cultuur van de Stad een collectieve en selectieve tentoonstelling van de kunstenaars die reageerden op het eerste evenement, rond hetzelfde thema van beweging. Van 18 maart tot 9 april brengt de tentoonstelling MOBILIS daarom 24 kunstenaars samen in de Galerie du Beffroi. Schilders, fotografen, beeldhouwers of beeldhouwers, ze nemen ons mee op reis rond het thema beweging in ruimte en tijd.

 

Het thema MOBILIS, dat past in de context van de transformatie en culturele dynamiek van Namen, laat ruimte voor nadenken, brainstormen, gedurfde en creatieve ideeën. Elke kunstenaar stelt de verkenning van de ruimte en de notie van beweging in vraag. Sommige passen traditionele technieken toe, andere onderzoeken experimentele technologieën op een participatieve en kritische manier. De essentiële as die primeert, is de manier waarop mobiliteit in elk van de kunststofvoorstellen wordt beoogd. Voor de kunstenaar is het een kwestie van het conceptueel vastleggen van de notie van beweging tussen het werk en de toeschouwer, en dit in het kader van een onmiddellijke creatieve uitwisseling.

 

Kunstenaars: Cécile Ahn, Françoise Bastin, Hennou Ben Houssine, Katerine Bernier, Gérard Bethume, Frédéric Capieaux, Anne Champion, Ingrid Charlier, Fabienne Christyn, Fred Collin, François-Xavier Defosse, Bernadette Demoulin, Sam Evrard, Isabelle Grevisse, Philippe Kesseler, Françoise Laporte, Jacques Moisse, Xavier Mossoux, Cathy Peraux, Sébastien Roberty, Geneviève Schoumaker, Michel Somville, Florian Tourneux, Vinciane Wery.

Tentoonstellingscuratoren: Bernard Boigelot en Jean-Luc Martin

 

→ Mogelijkheid om de curatoren en enkele kunstenaars te ontmoeten op donderdag 18.03 tussen 14u en 16u in de Galerie du Beffroi

 

Gratis toegang op reservatie op 081 22 84 76

Online reserveren op www.namur.be/galeriedubeffroi www.facebook.com/galeriedubeffroinamur

 

Galerie du Beffroi, Rue du Beffroi, Namur, Belgique

+3281 22 84 76

https://www.namur.be/galeriedubeffroi

Schrijf u in op onze newsletter