Tentoonstelling: getuigenissen van folklore 22 augustus - 10 september 2023

 

Het Comité Central de Wallonie, in samenwerking met de Fédération des Groupes Folkloriques Wallons, nodigt u uit om de tentoonstelling “Testimonies of folklore” te ontdekken ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Fêtes de Wallonie.

Ons land is de bakermat van de folklore, en de laatste staat garant voor het voortbestaan ​​en respect van carnaval, folklore en feestelijke gebruiken. Er zijn veel tradities, groepen en volksfeesten in onze streken. Blancs-Moussis, Echasseurs Namurois, Chinels de Fosses, Macralles du Val de Salm, Folkloremarsen tussen Samber en Maas en Carnaval van Binche zijn enkele van de illustere voorbeelden van de Waalse folklore.

Verschillende opmerkelijke groeperingen zijn erkend als Wereld immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid (UNESCO). Deze internationale onderscheiding erkent mondelinge manifestaties en vormen van culturele expressie uit alle regio’s van de wereld.

De scenografische reflectie heeft de richting gekozen die elk van de geselecteerde kostuums vanuit esthetisch oogpunt benadrukt en verbetert en het publiek een gemakkelijk toegankelijke en opvallende toegangsdeur biedt. Elk kostuum gaat een dialoog aan met een foto op groot formaat die is geïntegreerd in meubels die voor de gelegenheid zijn gemaakt. Het publieke oog zal op het eerste gezicht gewonnen worden!
Deze tentoonstelling biedt u een wandeling in de verbeelding, in het hart van de feestvreugde van onze tradities!

Le Delta - Espace Culturel Provincial, Avenue Fernand Golenvaux, Namur, Belgique

https://www.fetesdewallonie.be/