Festival Anima - 2023 17 - 26 februari 2023

In een weelderige en schemerige natuur loopt een reuzin comfortabel zittende toeschouwers. Haar fluorescerende blik straalt door het landschap en transformeert alles op haar pad, alsof het decor voor onze ogen tot leven komt. Wie is zij? Waar brengt ze ze heen? Waar kijken zij naar? Met een limited edition-versie in fluorescerende inkt kunnen nieuwe details worden ontdekt onder blacklight.

 

Kitty Crowder
Kitty Crowther, werd geboren in Brussel, de dochter van een Zweed en een Engelsman. Ze is de auteur en illustrator van een veertigtal kinderboeken, vertaald in twintig talen, waaronder de Poka & Mine-serie, Little Night Stories, Me and Nothing en het recente I Want a Dog (en het maakt niet uit welke). allemaal uitgegeven door Pastel/l’école des loisirs.
Zijn unieke universum is gevuld met mysterie, fantasie en zwaartekracht. In 2010 ontving Kitty de meest prestigieuze prijs voor kinderliteratuur van Stockholm voor haar oeuvre: de Astrid Lindgren-prijs.
Als gedurfde kunstenaar exposeerde ze onlangs in het kader van de Magma Triennial of Contemporary Art in Ottignies-Louvain-la-Neuve: een reeks van honderd gezichten voor de installatie facewall en een installatie in samenwerking met Vincent Glowinski (Bonom ) Four feet from 9 enorme tekeningen te zien in een ondergrondse parkeergarage die dans en houtskool combineerden. Kitty Crowther werkt graag met kleurpotloden en fluorescerende verf. Dit is wat ze voorstelt voor Anima.

Cinéma le Caméo (Les Grignoux), Rue des Carmes, Namur, Belgique

http://www.animafestival.be/