Namen Tomorrow Festival 15 - 16 oktober 2022

 

NID-activiteiten aangeboden tijdens het “Festival Namur Demain” (vroeger We de la Résilience genoemd)

Leuke en leerzame activiteiten voor het grote publiek (van 6 tot 99 jaar)

Theatervoorstelling “Wachten op de ijsschots”
Escaperoom “De laatste kans”
Stedelijk ontsnappingsspel “Namen in transitie”
Theatervoorstelling “Dromen van de stad van morgen”
Conferentie “Living on Earth” (Julien Lebrun)Aanvraag voor een evenement op de agenda (papier en digitaal) van de Stad Namen

Theatervoorstelling “Wachten op het pakijs”Visuals: to come
Datum(s): zaterdag 15/10
Uur(en): nog te bevestigen

La Bourse (place d’Armes, 1 – Namen – Auditorium amfitheater)

Dit is een fabel bedoeld voor een zeer breed publiek (vanaf 8 jaar).
De twee hoofdrolspelers van deze fabel zullen op een humoristische en kleurrijke manier evolueren, we zullen verwijzingen vinden naar de wereld van strips en het absurde.
De show is niet bedoeld om moraliserend te zijn of een boodschap over te brengen. Hij wil bij zijn publiek een bevraging en reflectie uitlokken over de mogelijke wegen in het licht van klimaatverandering en de gevolgen daarvan.
In de geest van een wereldwijde ecologische transitie. In een educatief of associatief kader kan de show doorgaan in de vorm van een “workshop” animatie of een debat rond deze transitiemogelijkheden.

Escaperoom “De laatste kans”
Visueel: om te komen
Datum(s): 15 en 16/10
Uur(en): nog te bevestigen

De Beurs (place d’Armes, 1 – Namen – zaal Grumiaux)

In het jaar 2050 beantwoordde een groep wetenschappers de roep om hulp van professor Speed, de assistent van de beroemde professor Green.
Professor Green en zijn collega Professor Blue, vooraanstaande onderzoekers van het instituut voor klimaatbescherming en klimaatverandering, stierven tijdens een wetenschappelijke expeditie in een modderstroom in de Alpen.
Kort daarvoor hadden ze een ontdekking aangekondigd die de wereld zou kunnen redden van de ingrijpende en dodelijke klimaatveranderingen die we kennen: een boodschap uit het verleden sturen naar de wereldbevolking van 2021.
Na deze aankondiging werd er ingebroken in het onderzoekscentrum, gelukkig konden ze het kantoor van professor Green niet bereiken.
Je zult een manier moeten vinden om het binnen te gaan en de wereldbevolking te waarschuwen voor de dreiging die boven hen hangt en de middelen om het tegen te gaan, maar de grootste storm van dit jaar 2050 vernietigde ons hele elektrische netwerk en de generator stand-by zal alleen in staat zijn om genoeg stroom produceren voor 60 minuten.
U wordt in deze taak bijgestaan ​​door de moedige Professor Speed ​​die de inbraak wist te voorkomen maar die er niet ongeschonden uit kwam…

Stedelijk ontsnappingsspel “Namen in transitie”
Beelden: te komen
Datum(s): 15 en 16/10
Tijd(en): 10.30 – 18.00 uur (nog te bevestigen)
Deze cursus is beschikbaar in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.
De duur van de route wordt geschat op 1u30
Publiek: vanaf 12 jaar (begeleiding noodzakelijk voor kinderen onder de 12 jaar)
Door middel van een leuke en interactieve route en een mobiele applicatie rond het thema “Namen in transitie” blader je door het historische centrum van Namen, begrijp je de verschillende items die de duurzaamheid van een stad maken en los je verschillende puzzels op. Samenwerking, reflectie, creativiteit staan ​​op de agenda!
Dit coöperatieve spel is aangepast aan het specifieke publiek van gezinnen om jonge kinderen vergezeld van hun ouders een activiteit aan te bieden die zowel educatief als leuk is, aangepast aan hun leeftijd (vanaf 12 jaar) rond een vrij complex thema.

Theatervoorstelling “Dromen van de stad van morgen”
Beelden: te komen
Datum(s): 15 en 16/10
Tijd(en): 10.30 – 11.30 uur en 14.30 – 15.30 uur (nog te bevestigen)

De NID (Esplanade de la Confluence)

Show voor jong publiek van improvisatietheater en poppen die plaatsvindt in twee verschillende delen (duur: 1 uur) rond de tentoonstelling over duurzame ontwikkeling in het NID.
Het begint met een korte animatiereeks die op een scherm wordt geprojecteerd (1 min), die vervolgens aanleiding geeft tot een geschreven en geënsceneerde introductie, allemaal voorafgaand aan een interactieve workshop (10/15 min).
Hierbij worden de kinderen uitgenodigd om gezamenlijk plekken te tekenen (bos, oceaan, kasteel, etc.) die het decor zullen worden voor de improvisaties.
Na een pauze (pauze) van 5min komt een tweede deel bestaande uit twee scènes (2×20 minuten). Op basis van de eerder getekende plaatsen bedenken de vier acteurs dromerige verhalen die van de ene tekening naar de andere reizen, begeleid door poppen die de secundaire personages belichamen die ze ontmoeten.

La Confluence, Rue du Grognon, Namur, Belgique

+32 (0) 81 24 72 94

https://www.le-nid.be