Festivals en klassieke muziek 14 - 15 mei 2022

 

De 5de editie van het Festival Namur en Chœurs zal van de Waalse hoofdstad een zingende stad maken.

Open podia zullen de stad het hele weekend bezielen. Bijna 80 concerten worden ‘s middags aangeboden door de ledenkoren van À Cœur Joie, verspreid over tien locaties in het centrum van Namen.

Er staan ​​twee prestigieuze concerten op het programma.

Op zaterdag (20u) zullen in de nieuwe Concertzaal van de Grand Manège een zestigtal zangers van het Chœur Universitaire de Nancy hun originele programma presenteren onder het thema dromen en licht. Een show vol kleuren en bewegingen, in moderne variétémuziek.

Zondag (17u), tijd voor klassieke muziek met een concert gegeven door de Petit Chœur d’Ath, gespecialiseerd in de interpretatie van barokmuziek en in het zoeken naar nieuwe muzikale horizonten. Het koor wordt begeleid door musici die gespecialiseerd zijn in barokmuziek. Het thema van het concert is ‘Van Schütz tot Bach’ in het kader van de 350ste geboortedag van Schütz.

De ochtend van zaterdag en zondag is gereserveerd voor zangworkshops die voor iedereen toegankelijk zijn, onder leiding van koordirigenten van de federatie. Op zondagochtend wordt een MasterClass voor koordirigenten georganiseerd, onder leiding van Georg Grün, die het kamerkoor van Saarbrücken in Duitsland leidt en regelmatig wordt uitgenodigd voor MasterClasses over de hele wereld.

Grand Manège - Namur Concert Hall, Rue Rogier, Namur, Belgique

https://www.namurenchoeurs.be