xfantasy.tv

Fleurs 2018 Expositions à découvrir au cœur de Namur 2 juni - 23 september

Het Musée Félicien Rops, het TreM.a – Museum voor Oude Kunst en Boatmen / Decorative Arts nodigen u uit om de spectaculaire bloemrijke installaties van Thierry Boutemy te ontdekken. Vind 3 tentoonstellingen en een bloemenrondleiding door de kunstenaar in Namen, van 2 juni tot 23 september 2018.

Au TreM.a et aux Bateliers/Arts décoratifs

Het Museum voor Oude Kunsten begint de reis door de bloemen van de Middeleeuwen tot de Renaissance op te roepen via de tentoonstelling “Tamed Flowers”. De ambachtelijke schippers nemen u mee op reis naar de 17e en 18e eeuw met de tentoonstelling “Aangename bloemen”.

Au Musée Rops

Ontdek de verbanden tussen botanische bezienswaardigheden en artistieke voorstellingen, tussen wetenschap en kunst. De tentoonstelling “Lascivious Flowers” vertrekt vanuit het belang van de kunstenaar Félicien Rops voor de bloemen, maar ook naar de rage van de 19e-eeuwse gecultiveerde bourgeoisie voor planten, kassen en tuinen.

Parcours fleuri

De tentoonstellingen Fleurs en de cursus zijn een reflectie rond emblematische plaatsen van het erfgoed van Namen die de kwestie van de aanwezigheid van de natuur en bloemen in de stedelijke ruimte aanpakken. Neem deel aan deze ongewone en verrassende wandeling waar de bloemeninstallaties wandelaars en liefhebbers van kunst of plantkunde zullen zijn, een vlaag van geuren.

Bewonder deze ongewone en originele bloemstukken!

Schrijf u in op onze newsletter