La Bande sur la Lande 14 - 18 februari 2023

Voorstelling: Nelly Latour

Het bruisende verhaal van een groep tieners uit Noord-Frankrijk die breken met het gewone. Auteur en regisseur Nelly Latour schildert een intens portret van een jeugd die overweldigd wordt door hun dromen en afdrijvende verlangens en probeert hun horizon te heropenen.

Eddy en Edith zijn een tweeling. Ze wonen in een klein stadje in het noorden van Frankrijk, een land van de kust, bands en cheerleaders. Een land ook waar de tijd en het toekomstperspectief water lijken te hebben gekregen. Tot dusver gehoorzaam, volgzaam aan de discipline van de fanfare (die van de gendarmerie) waar ze altijd hebben gespeeld, glijden ze plotseling uit. Tijdens de Nationale Feestdag grijpt Eddy het wapen van de adjudant, klaar, zo lijkt het, om op de menigte te schieten.

In de algemene paniek, alsof ze zichzelf de middelen willen geven om te ontsnappen aan een dagelijks leven dat hen onderdrukt, vluchten de twee tieners, rennen de heide op en vinden hun toevlucht in een in onbruik geraakt dorpshuis begraven in het duin. De plek trekt als een magneet twee andere jonge mensen aan, Céleste en Gary, die net als zij voelen dat hun gevoel van verlies de bron kan zijn van een zoektocht naar betekenis.

In deze tijdloze ruimte begint een liefdesdriehoek tussen hen, machtsspelletjes en de zoektocht naar een bevredigend leven in overeenstemming met hun idealen. De livemuziek echoot hun gemoedstoestand en glijdt van patriottische en oorlogszuchtige stukken naar meer wiegende, meer jazzy, vrijere en vrolijkere partituren.
Hoe lang blijven ze verborgen in het duin?
Wat zullen ze uiteindelijk ontdekken?

14-02-2023 — 20:30 uur
15-02-2023 — 20:30 uur
16-02-2023 — 20:30 uur
17-02-2023 — 20:30 uur
18-02-2023 — 19:00 uur

Le CCN / Centre culturel de Namur, Anciens Abattoirs de Bomel, Traverse des Muses, Namur, Belgique

https://www.tccnamur.be/