La palette de l’artiste-peintre Franz Kegeljan 11 september 2021 - 17 april 2022

In 2021 brengt Namen hulde aan Franz Kegeljan, een schilder uit Namen die 100 jaar geleden stierf nadat hij een belangrijk deel van zijn werk aan zijn geboortestad had nagelaten.

Hoogtepunt van dit evenement getiteld “Kegeljan 2.1”, de tentoonstelling “Het palet van de kunstenaar-schilder Franz Kegeljan” belegt tot 17 april 2022 een groot deel van het museumcentrum Les Bateliers, van het Museum voor Sierkunsten tot de voorbijgaande kapel het toekomstige restaurant.

Deze grote overzichtstentoonstelling werpt een frisse blik op de kunstenaar die zich tijdens zijn vele reizen aan schilderen en tekenen wijdde, maar ook op de man, vrijwillig solitair, die zijn hele leven geïnteresseerd was in de beweging van ideeën en in kunst.

Op het programma staan ​​ook een openluchtfototentoonstelling en fakkelwandelingen in de Citadel, nog een tentoonstelling in Legs aangeboden door de Tour d’Anhaive en de Archeologische Vereniging van Namen, twee conferenties, activiteiten voor kinderen, een digitaal parcours, schetsen in Namen en een rijk geïllustreerde catalogus als souvenir of cadeau! De ondertitel, in de vorm van een handtekening, zegt veel over de persoonlijkheid van de kunstenaar: “Franz Kegeljan, je toegewijde en door de motten aangevreten vriend”.

Pôle muséal Les Bateliers, Rue Joseph Saintraint, 5000 Namur, Belgique

+3281 24 87 20

https://www.namur.be/lesbateliers