Martine Canneel – Au soleil du grand Est 20 maart - 1 augustus 2021

Le Delta presenteert een groot retrospectief van de Belgische kunstenares Martine Canneel (1936) die sinds de jaren vijftig een veelzijdig werk heeft gemaakt dat lang in de schaduw is gebleven. Geïnspireerd door architectuur en natuur legde ze zich aanvankelijk toe op tekenen en schilderen.

In de jaren zestig ontdekte ze de nieuwe materialen die de tijd haar ter beschikking stelde: plexiglas, harsen en neonreclames. Enthousiast door de opwindende adem van vrijheid en emancipatie die vervolgens de samenleving van streek maken, creëert ze levendige sculpturen van kleur en licht. Beïnvloed door de surrealistische assemblages van Joseph Cornell, maakt ze ook dozen waarin optische en spiegeleffecten de boventoon voeren.

Onder de Australische zon, waar ze in 1982 naartoe verhuisde, verliet ze geleidelijk industriële materialen ten gunste van hout. Het leven in de vrije natuur en de beoefening van het boeddhisme gingen gepaard met een beslissend keerpunt in zijn werk. Zijn meest recente werken zijn verfijnder en zijn nu gemaakt van elementen uit de directe natuurlijke omgeving.

Prijs: € 5, gecombineerd ticket met de tentoonstelling Christian Sorg Caminando

7e hemelkamer

Schema; Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur, dinsdag t / m vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Reserveren noodzakelijk
Vanwege de Covid 19-epidemie hebben we onze kamers moeten verkleinen. We hopen de komende weken onze opvangcapaciteit te kunnen vergroten. Aarzel niet om onze site en onze sociale netwerken regelmatig te bezoeken om de evolutie van de situatie te volgen.
Het dragen van een masker is in de hele Delta verplicht.

Le Delta - Espace Culturel Provincial, Avenue Fernand Golenvaux, Namur, Belgique

+32 (0) 81 77 51 36