Muziek & Cultuur in het Heilig Hart 27 maart 2022

 

Dit spirituele concert, gelegen in het hart van de vastentijd, wordt uitgevoerd door organist José Dorval en violiste Claire Lagasse.
In een repertoire van werken van:

Bach, Biber, Händel, Leclair, Pachelbel en Telemann.
Een organisatie van “Muziek & Cultuur in het Heilig Hart, ASBL”.

 

José Dorval is afgestudeerd aan verschillende Hogere Instellingen voor Muzikale Opvoeding in België. Houder van het “Merklin”-orgel van de kerk van het Heilig Hart in Saint-Servais, hij begeleidt de liturgische diensten van de parochie en organiseert er een muzikaal leven door orgelaudities uit te voeren (met Kerstmis, Pasen, Hemelvaartsdag) en een muziekfestival opgericht in 2013. Hij treedt op als solist in België, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg. Zijn discografie omvat pagina’s voor solist, kamermuziek en koordirectie. Koorleider, in 2002 richtte hij het “Eternal Music” Chamber Choir op, een vocaal ensemble waarvan het repertoire “Heilige Muziek” is. Pedagoog, hij doceert orgel, muzikale vorming en leidt de begeleidingscursus aan de Academie voor Muziek en Gesproken Kunsten van de stad Enghien.

Claire Lagasse behaalde in 1993 het Hoger Diploma viool met grote onderscheiding in de klas van Véronique Bogaerts aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen en dat van Kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Luik. Ze was 25 jaar docent bij Véronique Bogaerts aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en is momenteel professor aan de Academies voor Muziek en Gesproken Kunsten van Schaarbeek en La Bouverie.

 

Voor dit concert: P.A.F. : €15,00. Voorverkoop: € 12,00. Gratis tot 12 jaar.

Église du Sacré-Cœur, Namur, Belgique

+32473/59.00.63