Muziek op alle verdiepingen 18 juni 2022

 

Concert
Bandit Bandit is de nieuwe groep die je komt gijzelen voor een reis naar het land van de zwarte en wilde rock.
Beide uit de rockwereld, maar met verschillende achtergronden, zochten en vonden deze twee boeven elkaar een beetje zoals Bonnie & Clyde, met een zekere voorliefde voor ondeugd en rock met een hoofdletter R.
Dit duo, dit duel, half liefhebbend, half geliefden, vullen elkaar op een duidelijke manier aan. Gevoed door hun oudere Bandit Bandit, is het moderne rock getint met psychedelische geluiden, pittig met goed gevoelde riffs en beklijvende melodieën. De met effecten volgepropte gitaren zijn even ontwijkend als bruut en zowel de ritmes als de percussies hebben een zekere voorliefde voor aan tribal grenzende psychedelica.
De veelzijdigheid van hun teksten, zowel in het Frans als in het Engels en dus zowel in energie als in poëzie, stelt de groep in staat af te wisselen tussen vurigheid en tederheid met hun twee stemmen die altijd in harmonie samenkomen in een bepaalde vorm van duisternis en sensualiteit. . Hun single “Maux” is hier de perfecte demonstratie van en weerspiegelt het DNA van de groep goed.
Op het gehoor zul je Black Rebel Motorcycle Club, Black Angels, Grand Blanc net zo goed vinden als Serge Gainsbourg, behalve dat Bandit Bandit erin slaagt zijn eigen universum te creëren door de Franse taal te hanteren waar anderen het op deze manier doen.

Deuren open: 22.30 uur

Le Belvédère, Avenue Marie d'Artois, Namur, Belgique

https://www.belvedere-namur.be/