NAMusiq’ – Duo Novotnà 25 maart

Twee zussen, pianisten van Tsjechische afkomst, wijden zich al sinds hun jeugd aan muziek. Nora begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen en Zora voegde zich minder dan twee jaar later bij haar in de klas van Fatima Alakbarova.

Ze begonnen zo snel mogelijk samen te spelen.
De eerste successen, al heel vroeg bijeengekomen en bekroond met prestigieuze prijzen, bepaalden al snel de toekomstige carrières van jonge pianisten. Van kinds af aan hebben Nora en Zora talloze prijzen gewonnen in internationale wedstrijden in Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Monaco, Spanje, Tsjechië en Denemarken.

Na hun kennis van het Frans, Koreaans of Portugees aan de Karelsuniversiteit in Praag te hebben geperfectioneerd, werden Zora en Nora meteen toegelaten tot het tweede jaar van hun studies aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, waar ze momenteel wonen.
Ze spelen voornamelijk piano voor vierhandig of twee piano’s en zijn zeer succesvol op muziekfestivals in ons land maar ook in de rest van Europa.

Het duo won onlangs de eerste prijs op de internationale wedstrijd van Rome en de wedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel. Zijn repertoire varieert van Bach en Mozart tot Stravinsky en hedendaagse muziek, waaronder Liszt, Rachmaninov, Wagner, Poulenc en Ravel.

MUZIKANTEN:
Nora en Zora Novotnà: piano

Le Delta, Avenue Fernand Golenvaux, Namur, Belgique

https://www.ledelta.be/

Schrijf u in op onze newsletter