Parcours artistique 9 december 2022 - 8 januari 2023

Dit jaar worden negen artistieke en originele ensceneringen tentoongesteld in de vier uithoeken van Namen, om je te laten reizen in een nieuw universum.

Het Namencollectief La Clic, bedenker van deze cursus, verenigt Mélanie De Groote, Gaëtan Libertiaux, Gaël Bertrand, Matthieu Collard en Stéphane Delory. Rondom hen namen een dertigtal artiesten en collectieven uit Namen deel aan de creatie van nieuwe werken en de realisatie van de cursus: Julien Carlier, de CAV&MA, Charles Devroy, Drash, La Film Équipe, Johan Flamey, Fanny Gillard , Baptiste Gandibleux, Jean- François Georis, Glauque, Labo M, Live 4 Life, Édouard Little, La Niche, Sébastien Mouffe, Mea Lingua, Stéphane Orlando, Superbe, Démosthène Stellas, Waoo, Géraldine Willems, Cie Victor B, le Mad Cat Studio…

Dit project streeft dus een culturele en ludieke roeping na, met name door de geschiedenis van Namen en haar patrimonium te promoten. De route integreert het verleden maar ook het heden met het belichten van recente stedelijke realisaties en het gebruik van verrassende technologieën. Het doel is om je de stad te laten herontdekken door middel van speciale en slimme ensceneringen.

De rode draad van deze wandeling door de kunst zal beweging zijn. Deze cursus wil de mens, het water, de wind en de stad in hun voortdurende beweging in de kijker zetten. Dankzij bepaalde interactieve ensceneringen word je zelf in beweging gebracht door het spel van licht en geluid.

Werken, kunstenaars en talent… De wandeling belooft poëtisch, ontroerend maar ook leuk te worden!

Cursus toegankelijk van 17u tot 12u

Lijst met werken en hun locatie:

Granen – Grand Manege
Gemotree – Rue Saint-Joseph, 1
De man die tegen de wind in kijkt – Gouverneurspaleis
Sneeuwbol – Groentemarktplein
Luchtballet – Rue Rupplémont
Opkomst – Quai Ferdinand Courtoy
Schommels – Maurice Servaisplein
Onder de brug – Pont de France
Boom – Samenvloeiing

Namur, Belgique

+32 (0) 81 24 63 87