Minimale vooruitzichten in België 19 februari - 17 april 2022

Ontdek in bijna veertig grote werken de minimale trends in de Belgische hedendaagse kunst en geometrische abstractie die vanaf de jaren 1920 de basis legden voor een van de belangrijkste artistieke gevoeligheden van ons land.

Ontdek van 19.02 tot 17.04 het werk van Felix de Boeck, Jan De Cock, Luc Coeckelberghs, Amédée Cortier, Jo Delahaut, Lili Dujourie, Willy De Sauter, Pierre-Louis Flouquet, Francine Holley, Huib Hoste, Alice Janne, Ann Veronica Janssens , Bernd Lohaus, Guy Mees, Marc Mendelson, Jacqueline Mesmaeker, Jozef Peeters, Mig Quinet, Jules Schmalzigaug, Victor Servranckx, Camiel van Breedam, Edmond Van Dooren, Philippe Van Snick, Georges Vantongerloo, Guy Vandenbranden, Dan Van Severen, Tapta, Didier Vermeiren, Marthe Wery.

Toen het halverwege de jaren zestig in de Verenigde Staten verscheen, werd minimal art vooral gekenmerkt door een extreme vorm van strippen, waardoor het de spot van een deel van de critici en het publiek opleverde. De werken werden meestal gepresenteerd als imposante geometrische volumes of elementaire structuren gemaakt van industriële materialen zoals multiplex, staal of plexiglas. Deze werken, die zo eenvoudig lijken dat ze simplistisch lijken, hebben niettemin met ongelooflijke kracht bepaalde fundamentele kwesties onthuld die door de artistieke creatie zijn opgeworpen en die vandaag de dag nog steeds de geest van veel beeldend kunstenaars bevruchten.

Le Delta, Avenue Fernand Golenvaux, Namur, Belgique

https://www.ledelta.be/evenements/perspectives-minimales-en-belgique/