Rétro Presse 2020 4 februari - 28 februari

Blootstelling:

Namense persfotografen geven hun visie op het afgelopen jaar door hun “favoriete” foto’s te delen in de Galerie du Beffroi. André Dubuisson, Jacques Duchateau, Bruno Fahy, Jean-Christophe Guillaume, Olivier Hoslet, Vincent Lorent, Florent Marot, Jean-Pol Sedran en John Thys hebben de foto’s geselecteerd die in de dagbladen zijn gepubliceerd en die ze op groot formaat willen presenteren en delen. tijd van een tentoonstelling.

Voor deze retrospectieve 2020 heeft de Coronavirus-crisis zichzelf opgelegd in het Namen-nieuws zoals overal in de

wereld. Verlaten straten tijdens opsluiting, gemaskerde gezichten, lege stadions tijdens voetbalwedstrijden, landbouwbeurzen of culturele evenementen georganiseerd in Covid-modus met verplichte fysieke afstand … Maar het leven gaat door en de fotografen bleven op de grond met de wens om de nieuws in al zijn dimensies (samenleving, politiek, cultuur, sport, verschillende feiten …) ondanks de context die niet bevorderlijk is voor ontmoetingen.

De Rétro Presse is ook een gelegenheid om het werk van jonge fotografen onder de aandacht te brengen. Na ILFOP in januari 2020 deelt IATA een tentoonstellingsruimte met professionals uit de dagelijkse pers. De 6e foto- en 7e multimediastudenten benaderen de actualiteit vanuit een invalshoek die hen raakt en uitdaagt. Tussen vertelling van de werkelijkheid en te bewijzen feiten.

Galerie du Beffroi, Rue du Beffroi, Namur, Belgique

http://www.namur.be/galeriedubeffroinamur

Schrijf u in op onze newsletter