Retrospectief van persfotografen - 2022 19 januari - 12 februari 2023

 

Nieuws uit 2022 gezien door persfotografen.

Dit is al meer dan 30 jaar de traditie in de Galerie du Beffroi. In januari geven persfotografen uit Namen hun kijk op het voorbije jaar door hun ‘favoriete’ foto’s te delen.
Op uitnodiging van de stad nodigen Jacques Duchateau, Bruno Fahy, Jean-Christophe Guillaume, Olivier Hoslet, Vincent Lorent, Florent Marot, Jean-Pol Sedran, John Thys ons uit om in beeld de gebeurtenissen en persoonlijkheden te bekijken die 2022 hebben gemarkeerd, in Namen, maar ook elders in België en in het buitenland.
Als André Dubuisson, aanwezig sinds de allereerste editie in 1993, vorig jaar afscheid nam, zal een nieuwe fotograaf, Mathieu Golinvaux, zijn blik richten tijdens deze nieuwe editie die beschikbaar zal zijn in portretten, actualiteiten, culturele evenementen of sporters en demonstraties van alle soorten.

Deze Retro Press is ook een gelegenheid om de 10e verjaardag van de cursus “Muziek op alle verdiepingen” te vieren. Zes fotografen uit Namen die dit evenement tijdens het Fête de la Musique vastlegden, Albert Blond, Olivier Cellière, Pierre Decoeur, Thierry Dupièreux, Martin Leboutte en Bernard Rie, legden de uitdrukkingen en attitudes vast van muzikanten die ter plekke werden gevangen op soms ongebruikelijke plekken in de stad centrum.

Galerie du Beffroi, Rue du Beffroi, Namur, Belgique

081 22 84 76