Yé ! (L’eau !) 9 - 10 september 2022

Circus Baobab — Yann Ecauvre

Door indrukwekkende fysieke optredens, een aanhoudend tempo en een uitbundige circussetting weet Yé! neemt ons mee op een reis van vele ecologische uitdagingen. Dertien kunstenaars, echte acrobatische vogels en dansers, nemen het thema water en de kwestie van de klimaatnoodtoestand aan om ons een uniek moment te laten beleven, rijk aan sensaties en reflecties op de wereld.

Geregisseerd door Yann Ecauvre / Cirque Inextremiste, overtreedt de show de wetten van de zwaartekracht en verlegt de grenzen van het circus met inventieve figuren: gegooide liften waar vrouwen en mannen letterlijk meer dan zeven meter hoog vliegen, spelletjes rond een Chinese paal, opnieuw bezochte piramides of zelfs breakdance en hiphop.

De groep Circus Baobab, een collectief van circusartiesten uit Guinee, put zijn kracht uit de eeuwenoude tradities van Afrika, de traditionele uitingen van het Afrikaanse circus en de geschriften van het hedendaagse circus. Deze heruitvinding van de poëzie van beweging, gebaseerd op de codes van de hedendaagse jeugd, geeft haar een krachtig en bijzonder karakter. Gij! roept ons op om samen te bouwen aan een wereld van morgen die zorg draagt ​​voor ons milieu, voor onze toekomst. Deze poëtische evocatie, die logisch is in een wereld waar de natuur ons elke dag een beetje meer waarschuwt, is een vitale poëzie!

9 om 20.30 uur

10 om 7 uur

Théâtre de Namur, Place du Théâtre, Namur, Belgique

+32 (0) 81 22 60 26

https://www.theatredenamur.be