INFO COVID-19

Vind hier de laatste praktische info voor uw bezoek gezien de coronavirus crisis.  Aarzel niet om deze pagina regelmatig te raadplegen

 

Herhaling van de maatregelen

 • Het dragen van een masker is verplicht in het centrum van de stad (d.w.z. de hele Namense mand, inclusief de Boulevard du Nord in Bomel en de Enjambée), en in de belangrijkste winkelstraten van Jambes (Avenues Bovesse en Materne), Salzinnes (rue Patenier), Bouge (Chaussée de Louvain) en Saint-Servais (route de Gembloux). Het is ook verplicht op de oevers van de Samber en de Maas (slepen) tussen de drie sluizen van La Plante, Les Grands Malades en Salzinnes. En dit op beide banken.
 • Je mag niet op straat komen tussen 00 uur en 5 uur ’s morgens.
 • Alle winkels zijn open.
 • Musea zijn open
 • Cafés en restaurants zijn gesloten. Je kan eten afhalen tot 22 uur ’s avonds
 • Alle logiesvormen (inclusief hotels, aparthotels, gîtes, B&Bs) mogen openen, met uitsluiting van hun restaurant, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten (bv. gedeelde badkamer, sportzaal, etc.). Desalniettemin zijn vakantieparken, bungalowparken en campings gesloten voor het publiek vanaf 3 november 2020, met uitzondering van de vakantieverblijven, bungalows, chalets en kampeerinrichtingen die dienen voor het gebruik door de eigenaar en/of diens huishouden, of door een huishouden dat er zijn gewoonlijke verblijfplaats heeft en enkel voor dit gebruik.
 • Kappers zullen vanf 13/02 heropenen.  Schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen zijn gesloten (open vanaf 01/03).
 • De inrichtingen (of delen van inrichtingen) die behoren tot de culturele , feestelijke en recreatieve sector zijn gesloten voor het publiek. Onder andere de casino’s, speelautomatenhallen, pretparken, dierentuinen, dierenparken, wellnesscentra, feest- en receptiezalen, binnenspeeltuinen, discotheken en dancings, bowlingzalen, kermissen, bioscopen, theaters, concertzalen zijn dus gesloten.

Voor meer info: www.info-coronavirus.be.

 

Toeristische informatie

Het Office du Tourisme is elke dag open, met strikte respect voor sanitaire maatregelen.

 • Maandag-Zaterdag: 9u30 tot 18u
 • Zondag en feestdagen: 11u tot 15u

 

Logies

Meeste van de toeristische logies zijn open. Ontdek ze hier en vergeet niet om van tevoren te reserveren !

 

Wandelingen rand Namen

Zin om een leuke wandeling ? Vind hier een leaflet met 5 routes,  om de paden en dorpjes van de gemeente Namen te ontdekken.

Onze medewerkers helpen u graag om de beste plekken voor een leuke wandeling te vinden.  U kan ook NGI kaarten bij ons kopen.

 

 

Met je smartphone

Zin om Namen anders te ontdekken? Download dus snel deze twee apps !

 • Runnin’ city
 • Totemus

 

Attracties et musea

Wij adviseren u om onze partners direct te contacteren om de laatste praktische info en maatregelen te kennen.

Zijn open:

Place de la Station, Namur, Belgique

+32 81 24 64 49

info@visitnamur.eu

Om ook te zien

FORT BAYARD – CHÂTEAU DE NAMUR
WIE HEEFT DE GRAAF VERMOORD? © Itinéraires/L. Boisdequin
Kasteel van Bioul
Taxis
Grand Hôtel de Flandre
NGI/IGN-circuits
Parken en tuinen
Pousse – Pousse (Fietsriksja)
BEERYTRIP
Brasserie du Clocher
Schrijf u in op onze newsletter