Parcours Isaac Cordal

De standbeelden van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal komen naar Namen en tonen je een heel ander gezicht van de stad. Je zal een andere kijk krijgen op de straten van de Waalse hoofdstad. Je vindt het street art parcours in alle hoeken van de stad en bovendien is het gratis voor iedereen.

45 miniatuurbeeldjes (van ongeveer 15 centimeter) zijn verspreid over de straten van Namen. De standbeeldjes bevinden zich op verschillende plaatsen in Namen, die je kan terugvinden op het stadsplan. De kunstenaar gebruikt de Waalse hoofdstad en speelt met haar verborgen plekjes. Je vindt zijn werken op buitengewone plekken: in een oeil de boeuf, op een richel, in een bushokje, voor een venster, op een putdeksel, op de stoep,…

Het parcours werd uitgestippeld naar aanleiding van Beelden in de Stad/Namen.

Zijn beelden stellen ambtenaren voor en met zijn werk stelt de kunstenaar zich vragen over de consumptiemaatschappij, sociale ongelijkheid en de plaats van de kleine man in onze hedendaagse samenleving.

Isaac Cordal kon zich zo goed uitleven in Namen, dat hij besliste om enkele beelden te verstoppen… Aan jou om die te ontdekken tijdens een wandeling in de Waalse hoofdstad!

 

Het stadsplan met de plaatsaanduidingen van de beelden is beschikbaar bij de Toeristische Dienst van Namen. 

Om ook te zien

Chez Sothy
Bouwkundig erfgoed - Fresque des Wallons
Streetartparcours
Bouwkundig erfgoed - Hôtel Gaiffier d’Hestroy
Street Art
L’Estaminet du Bistro Belgo-Belge
Publieke toiletten
Oly's
Provinciaal Museum van de Oude Kunsten van Namur – Kerkschat van Oignies (TreM.a)