Parken en tuinen

De stad Namur heeft momenteel vier tuinen met verschillende thema’s: ‘Le Jardin des plantes à couleurs’, ‘Le Jardin des senteurs’, ‘Le Jardin des deux tours’, middeleeuws geïnspireerd, en ‘Le jardin des petits fruits’, gewijd aan de aardbei van Wépion.

Jardin des plantes à couleurs (de kleurentuin)

Jardin des plantes à couleurs – gelegen in het kader van de installaties van de Groendienst van de stad, rue Frères Biéva, 203 – Vedrin.

Wandel langs een verbazende verzameling van meer dan 130 planten die kleur brengen in ons dagelijks leven. Ontdek de variëteiten die zich verbergen achter het rood, blauw, groen, geel van ons textiel…

Enkel toegankelijk tijdens evenementen of op aanvraag.

Rue Frères Biéva, 203

5020 Vedrin

Jardins des Senteurs (de geurentuin)

Jardin des Senteurs – Château de Namur – Citadel, rue de l’Ermitage 1.

Deze tuin, aangelegd in het park van het Château de Namur, zal uw zintuigen prikkelen met de geuren van meer dan 350 plantenvariëteiten.

Vrije toegang

Rue de l’Ermitage 1

5000 Namur

 

Jardin des Deux Tours (de tuin van de 2 torens)

Jardin des deux tours– Citadel, Route Merveilleuse.

Ontdek deze middeleeuws geïnspireerde tuin op de site van de Citadel van Namur. Priëlen, plateau snoeiwerk, lat- en vlechtwerk, teelten op verhogingen, fonteinen… Reis door de tijd en ontdek de kunst en de diversiteit van de tuinen, van de tijd van Karel de Grote tot het begin van de renaissance.

De ingang van de tuin bevindt zich in de nabijheid van de ‘Tour joyeuse’.

De tuin is toegankelijk ter gelegenheid van rondleidingen of tijdens gelegenheidsactiviteiten.

In juli en augustus is de tuin vrij toegankelijk van dinsdag tot zondag van 14 tot 18 u, inclusief feestdagen (laatste toegang om 17.30 u).

In juni en september is de tuin vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 14 tot 18 u, inclusief feestdagen (laatste toegang om 17.30 u).

Route Merveilleuse

5000 Namur

Jardin des petits fruits (de tuin van het klein fruit)

Jardin des petits fruits–  Chaussée de Dinant, 1092 – Wépion. In de nabijheid van het Museum van de Aardbei.

Deze verrassende tuin, gewijd aan de aardbei die de faam vestigde van Wépion, nodigt u uit om alle variëteiten en de rijkdom van het klein fruit uit onze streken te ontdekken, van het meest klassieke tot het meest verbazende, van het meest veeleisende op het gebied van teelt tot het meest wilde.

Vanaf april tot september: dinsdag tot zondag van 11u tot 18u. Vanaf oktober tot maart : dinsdag tot vrijdag van 13u tot 17u. Gratis de 1ste zondag van de maand. Prijs : 5 €Chaussée de Dinant, 1092

5100 Wépion

Tuin Jean Chalon

Deze thematuin, aangelegd in het Louise-Marie park, toont bezoekers de relatie tussen mens en plant sinds het begin van de tijden. Heilige bomen, planten van alchemisten, bloemen met ideale afmetingen die wiskundigen geïnspireerd hebben… hier zijn 300 plantensoorten bijeengebracht.

In juli en augustus is de tuin vrij toegankelijk van dinsdag tot zondag, van 14 tot 18 u, inclusief feestdagen (laatste toegang om 17.30 u).

In juni en september is de tuin vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 14 tot 18 u, inclusief feestdagen (laatste toegang om 17.30 u).

Boulevard Frère Orban, in het Louise-Marie park in het centrum van Namur.

 

Parken

Parc de la Plante, Parc Astrid, Parc d’Amée, Parc Louise-Marie, Parc des Sources… Het parkenerfgoed van Namur is zeer verscheiden en verkeert in goede staat. Profiteer van onze rondleidingen om hun geschiedenis en hun planten te ontdekken.

Melomanen worden niet vergeten want ieder jaar worden er concerten in de parken geprogrammeerd.

Place de la Station, Namur, Belgique

081/24.64.44

http://www.nature-namur.be/page/des-jardins-a-themes.html

Om ook te zien

Met het vliegtuig
Coddy
Trot-e-Fun
Taxis
Grand Hôtel de Flandre
Bezoek aan de "Oude Wijken"
Pro Vélo Namur
Openbaar vervoer
Pousse–Pousse (Fietsriksja)
Schrijf u in op onze newsletter