25e Dag van Folklore en Tradities - 2023 15 april 2023

 

Op zaterdag 15 april zal de ambachtelijke markt, die onder tenten is gevestigd, van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds laat op de Place d’Armes verblijven.
Gedurende de dag vinden er verschillende activiteiten plaats waaraan de organiserende groepen en hun gasten deelnemen. Dans en volksmuziek zullen er ook zijn…
Op een groot deel van de Place d’Armes zal gedurende de dag een historisch kamp worden opgezet, geanimeerd door verschillende groepen die de gewoonten en tradities van de verschillende periodes in de geschiedenis van onze stad en onze regio presenteren.
‘s Ochtends zullen de “Folklore Workshops” een gelegenheid zijn voor de aanwezige folkloristische groepen om het Naamse publiek uit te nodigen voor een kennismaking met de Folklore van onze mooie streek: dansen, traditionele en volksmuziek, naspelen van militaire manoeuvres, vlaggen zwaaien , …).
Een mooie gelegenheid voor de Namen om hun folklore intens te beleven…
‘s Middags trekt een stoet bestaande uit talrijke folkloristische en historische groepen door de straten van Namen om te eindigen met een kleurrijk rondje op de Place de l’Ange.

Namur, Belgique