Brognon Rollin – The Land and the Unfolded Map 15 april - 11 juni 2023

De Delta verwelkomt het nieuwe project van het kunstenaarsduo Brognon Rollin. De installatie The Land and the Unfolded Map zal zich ontvouwen op de panoramische bovenste verdieping van de Delta en zal bestaan ​​uit twee nieuwe video’s die nog nooit eerder aan het publiek zijn getoond, geproduceerd door de Frans/Belgisch-Luxemburgse tandem in Californië in het najaar van 2022.

The Land and the Unfolded Map illustreert de vleselijke relatie van indianen met hun territorium, hun land. De huid openbaart zich als een landschap, het juweel verandert in een medium voor strategische communicatie, het volgen van onvergetelijke grenzen, het projecteren van mogelijke ontsnappingsroutes op een nomadische, vitale en onweerlegbare kaart, die elke stam het recht garandeert om in het middelpunt van de wereld te staan. wereld.

Het motief van de handpalm – en de lijnen die er kriskras doorheen lopen – dat centraal staat in een van de video’s, zal ook een visuele verbinding leggen met de lichtinstallatie die in 2020 in de gevel van de Delta is geïntegreerd en geproduceerd door hetzelfde Brognon Rollin-duo. Première ligne is samengesteld uit neonbuizen die de kruising van de “lijnen van het lot” en “lijnen van het hart” omzetten in licht, genesteld in de handpalm van een anonieme inwoner van Namen die zijn functie bleef uitoefenen tijdens de eerste opsluiting opgelegd na de gezondheidscrisis van Covid-19, en waaraan dit werk hulde brengt.

Le Delta - Espace Culturel Provincial, Avenue Fernand Golenvaux, Namur, Belgique

https://www.ledelta.be/evenements/brognon-rollin-the-land-and-the-unfolded-map/