Luister ! 12 - 15 april 2023

 

Ifeoma Fafunwa-show

Wanneer een regisseur, een geëngageerde Nigeriaanse artiest, Belgische en Nigeriaanse actrices en inwoners van Namen op het podium samenbrengt om luid en duidelijk de stem van de vrouw te dragen.
Wanneer humor, livemuziek en een krachtige vitale energie het belang van hun woorden overbrengen…

Vrouw zijn, in België, in Nigeria, in de wereld: wat zijn de overeenkomsten en de verschillen? Wat zeggen de levensomstandigheden, de problemen, de culturen als we ze tegenkomen?
Kunnen we met de verschillende strengen een universeel verhaal weven? Die van een emancipatie of een recht op emancipatie! Die van levendige, vreugdevolle en sterke energieën die ongelijkheden, beperkingen en meerdere barrières in het leven van vrouwen gaan opschudden. Hoe kunnen hun cumulatieve waarheid, pijn, vitaliteit en vreugde ons gedrag beïnvloeden?

De show zal voortbouwen op de getuigenissen van Namenvrouwen die regisseur Ifeoma Fafunwa zal verzamelen tijdens verschillende ontmoetingen en verschillende verblijven in de stad. Op scène gebracht door de burgers zelf of door Belgische actrices, zullen deze getuigenissen worden verrijkt, verlicht door hun confrontatie met de Nigeriaanse actrices en hun levenservaringen.

De internationaal bekende kunstenares Ifeoma Fafunwa stelt haar talent en de kracht van kunst en performance ten dienste van vrouwen en hun emancipatie. Zijn vorige show Hear Word! *, gaat over gekke energie en zoveel bevrijdende lachjes over het gewicht van tradities, overtuigingen, familiecontrole en dat van een door mannen gedomineerde samenleving op het leven en de vrijheid (of weinig vrijheid) van Nigeriaanse vrouwen.

Krachtig, zijn theatrale producties zijn een katalysator, een bron van inspiratie, een bron van positieve impact op vrouwen en de samenleving.

04/12/2023 — 20:30 uur
13-04-2023 — 20:30 uur
14-04-2023 — 20:30 uur
15/04/2023 — 19:00 uur

Théâtre de Namur, Place du Théâtre, Namur, Belgique

https://www.tccnamur.be/