Expo One+ One+ : "Elsewhere", avec Lucile Bertrand et Élise Leboutte 9 februari - 2 april 2023

Met deze vierde tentoonstelling van hedendaagse kunst in de One+ One+-cyclus staat een nieuw boeiend gesprek tussen de werken van twee kunstenaars in het verschiet: Lucile Bertrand en Élise Leboutte.

Lucile Bertrand is een Franse kunstenares (gevestigd in Brussel) die geduldig, door middel van tekeningen, sculpturen, installaties en video’s, een subtiel, elegant werk vol finesse opbouwt. Een zwevende wereld, gemaakt van zwevende tijden en vluchtige verschijningen, waaruit, zonder het te lijken te raken, de bijzondere helderheid oprijst van een lijn zo helder als de vlucht van een vogel. En ook de scherpte van een onderwerp waar ethiek en politiek gecombineerd worden met esthetiek.
Élise Leboutte, geboren in Dinant, woont en werkt in Brussel. Zijn schilderijen worden ontdekt als de plaats van een intense meditatieve ervaring door middel van kleur en licht. Een licht dat altijd uit het werk zelf lijkt te komen, als door een glas-in-loodraam. Het schilderij is abstract, maar de beleving kan niet concreter.

Uit de werken van Lucile Bertrand en die van Élise Leboutte komt een delicate muzikaliteit voort. Een sfeer die in beide het ‘je ne sais quoi’ en het ‘bijna niets’ dat Vladimir Jankélévitch dierbaar is, combineert met de overduidelijke transparantie van een aria van Mozart. – Yves Depelsenaire, curator van de tentoonstelling.

De One+ One+ cyclus is gebaseerd op een dubbel verlangen: ontdek via het werk van twee beeldend kunstenaars de dialoog tussen hun benaderingen en hun respectieve gevoeligheden en bied je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met het artistieke materiaal. Een cyclus die dus wordt onderbroken door een veelheid aan momenten die u in een actieve houding plaatsen: creatieve workshops om met het gezin te beleven (“B.ABA-workshops”), bemiddeling, rondleidingen voor een zeer groot publiek of zelfs vriendschappelijk met de kunstenaars tijdens de Parole Donnée-conferenties.

Opening: woensdag 8 februari, 19.00 uur
Expo toegankelijk: van 9 februari tot 2 april, van 14u tot 18u / Gesloten op maandag en dinsdag
Prijs Gratis / Gratis toegang

Le CCN / Centre culturel de Namur, Anciens Abattoirs de Bomel, Traverse des Muses, Namur, Belgique

https://www.tccnamur.be/