Festival MOTS-AÏQUE 24 - 26 november 2023

HET MOTS-AÏQUE FESTIVAL Keert TERUG… THUIS

Het is nu een traditie: elk jaar keert het Mots-aïque Festival terug in de herfst! Aan de andere kant zal het niet langer het Cultureel Centrum van Namen zijn, maar eerder het Maison de la Poésie dat het theater zal zijn van deze nieuwe editie.
Een terugkeer naar huis, alsof het vanzelfsprekend is, in het hart van de Rue Fumal en het museumcentrum van Bateliers, waar de overblijfselen van zoveel verhalen en onwaarschijnlijke ontmoetingen nog steeds rondhangen. Waar vele kunstenaars van gisteren en vandaag hun sporen hebben achtergelaten en wie weet welke mijmering.

Opnieuw zal Mots-aïque zich richten op volwassenen en kinderen. Er zijn poëtische shows, creatieve workshops, muziek, slam…L

het volledige weekendprogramma staat binnenkort op de website van Maison de la Poésie. In de tussentijd is hier een overzicht van enkele hoogtepunten van het festival:

VRIJ. 24/11: “De lente van de wereld” met Marvin Mariano. Een poëtische biopic over Pablo Neruda.
ZA. 25/11: “Les deux contes” van Laurence Vielle in de middag en avond, Carte blanche voor Lisette Lombé. Onze volgende Nationale Dichter zal voor één avond de gastvrouw zijn van enkele Belgische auteurs die hun woorden en taal met het publiek zullen delen.
ZON. 26/11: Workshop “Illustratie van poëtische ansichtkaarten” en show “Hans en Grietje” door het gezelschap Vivre en fol.

Maison de la Poésie, Rue Fumal, Namur, Belgique

https://maisondelapoesie.be/