Lanterne magique Opus 1 // Concert à l'Eglise Saint-Loup 13 mei 2023 20:30

Het Bisschoppelijk Museum – Schat van de Kathedraal van Namen, de Vrienden van de Kerk van Saint-Loup en het museumcentrum Les Bateliers verenigen zich voor een droomreis door de tijd. In het hart van het oude Namen zetten twee emblematische gebouwen, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, hun deuren wagenwijd open voor het barokmuziekensemble Les Menus-Plaisirs du Roy.

 

13 mei (20.30 uur) in de Saint-Loup-kerk // OPUS 1: De reis van Teodorico Pedrini naar het hof van de keizer van China

Het ensemble Les Menus-Plaisirs du Roy nodigt u uit om Europese muziek te ontdekken die in de 18e eeuw in China werd gecreëerd. Een oude toverlantaarn zal in beeld de muzikale reis begeleiden van Teodorico Pedrini (1671-1746), Italiaanse missionaris, componist en vermaard musicus, die in 1702 door de paus naar China werd gestuurd om het hof van Kangxi te bekeren. Naast de composities die de verschillende stadia van Pedrini op zijn reis naar het Midden-rijk illustreren, zal de aangeboden muziek de composities van de missionaris zelf op de voorgrond plaatsen, evenals het Chinese amusement dat is gekopieerd door een andere geestelijke die op dat moment in de Oosten. , Joseph-Marie Amiot.

Het concert wordt voorafgegaan door een historische inleiding en becommentarieerd door Hélène Cambier, conservator van het Bisschoppelijk Museum – Schat van de Kathedraal van Namen.

 

Op reservering:
+ 32 (0)471 99 58 25
dassyandre60@hotmail.com

Toegangsprijs :
15 € – gratis voor kinderen onder de 12 jaar
Betaling ter plaatse contant of via overschrijving op rekening BE85 7512 0629 6206 op naam van de vzw “Les Amis de Saint-Loup” (mededeling: naam + Toverlantaarnconcert)

Église Saint-Loup de Namur, Rue du Collège, Namur, Belgique

https://www.musee-diocesain.be