Le Pavillon en phase-test (pop-up) 13 maart - 13 juni 2021

Het paviljoen wordt voor het eerst onthuld in Namen in pop-upmodus.

Het doel van deze testfase? Begrijp de plek, ontmoet het publiek en bouw samen de toekomstige routes uit.

In 2021 vindt in het Pop-up Paviljoen plaats: de tentoonstelling Humans / Machines.
Deze eerste tentoonstelling onderzoekt de complexe relatie tussen mens en machine. Geconfronteerd met de opkomst en ontwikkeling van digitale technologieën heeft het onderwerp een nieuwe betekenis gekregen.
Door de ogen van kunstenaars, studenten, onderzoekers en ondernemers stelt de tentoonstelling de implicaties van de ontwikkeling van kunstmatige intelligentietechnologieën en hun grenzen bij het nabootsen van natuurlijke processen, menselijk gedrag en creativiteit in vraag.
Het publiek zal de wereld ontdekken van deepfakes, robots, machines die mensen imiteren en omgevingen die zijn gegenereerd door algoritmen.

En een speeltuin genaamd de Playground en momenten van ontmoeting.
Een interactieve ruimte gewijd aan spelen en experimenteren biedt een kijkje in de voordelen van technologie op het gebied van creativiteit. Binnen de Playground, geschikt voor kinderen van 7 tot 777 jaar, worden onze vijf zintuigen tot leven gewekt door het neusje van de digitale cultuur.
Interactieve installaties geboren uit de vruchtbare verbeeldingskracht van enkele dromers, makers, uitvinders, makers, … gekoppeld aan technologische innovatie
het onmogelijke mogelijk maken: Picasso’s muze worden of in de sterren slingeren zijn niet langer het exclusieve voorrecht van Morpheus.

Bij het paviljoen maken we geen grapjes met verwondering!

Le Pavillon, Route Merveilleuse, Namur, Belgique

https://www.le-pavillon.be/le-pop-up