Mirage 7 - 8 juni 2024

Cie Dyptik

Kleurrijke kleding, zorgvuldig passend, hoofd omhoog, treden raken de grond met kracht en elegantie, met de vaart van traditionele dansen. Roestige metalen platen bedekken de daken van huizen, er zijn hekken, prikkeldraad en hangende vlaggen: dit is het beeld van het vluchtelingenkamp Balata op de Westelijke Jordaanoever. Onwerkelijk, absurd maar magisch, het beeld inspireert deze creatie, een intens en krachtig choreografisch stuk voor acht dansers.

Mirage dompelt toeschouwers onder in deze tijdloze gebaren die een gemeenschap versterken en voortkomen uit traditionele muziekculturen. De dans is energiek, ritmisch en intuïtief. Woedende solo’s, voetduetten, groepsenergie, hiphop, traditionele Dabkeh-dans… de bewegingen worden projectielen die marteling en onrecht aan de kaak stellen. Hangende beelden geïnspireerd door een verlangen dat zo gewelddadig is dat het de werkelijkheid overstijgt… Mirage!

In deze 360 ​​graden show deelt het publiek de ruimte, circulair en belicht door acht speakers, met de dansers en wordt uitgenodigd om zich bij hen te voegen op een veelheid aan podia. De onderdompeling is totaal. Muziek, stemmen en lichamen komen van alle kanten. Het is een feestdag die je op een organische en adembenemende manier beleeft.

The Dyptik Company werd in 2012 opgericht door choreografen Souhail Marchiche en Mehdi Meghari, een duo van nieuwsgierige, hebzuchtige, hebzuchtige, rebelse, energieke auteurs die zich laten gelden in een sterke en authentieke hiphopdans, bezig met de relatie met de ander. voor anderen en voor lichamen.

Binnenplaats van de school van de Notre-Dame Sisters

8:30 in de avond.

Théâtre de Namur, Place du Théâtre, Namur, Belgique

https://www.tccnamur.be/