Beelden in de stad: Michelangelo Circo 1 april - 1 juni 2023

 

Tentoonstelling van metalen sculpturen die tijd, ruimte en onze oorsprong oproepen.

De geometrische vormen zijn geïnspireerd op uiteenlopende gebieden als biologie, plantkunde, wiskunde en geschiedenis
Een andere kijk op wiskunde, natuurkunde en filosofie door de kunst van het beeldhouwen in de materie.

Kan kunst leiden tot wiskunde, natuurkunde en filosofie? Voor Michelangelo Circo ligt het voor de hand. Sinds zijn vroegste jeugd zoekt deze beeldhouwer naar antwoorden op de essentiële vragen die het leven, de dood en de zwaartekracht op aarde oproepen. Zijn aandacht ging uit naar de steeds terugkerende aanwezigheid van geometrische vormen op uiteenlopende gebieden als biologie, botanie, wiskunde en zelfs geschiedenis. Na verloop van tijd markeerden en inspireerden deze figuren de kunstenaar die besloot zijn werk aan hen op te dragen. Van 1 april tot 1 juni exposeert Michelangelo Circo in de Jardins du Maïeur verschillende sculpturen van cortenstaal, waaronder Rector, Œil Doré, Plasma en Quantum Intrication. Tijdens de zomer zullen andere monumentale sculpturen de stad overnemen!

Met de terugkeer van zonnige dagen zullen Street Art-artiesten ook hun creativiteit kunnen uiten in Namen en zo de urban art-route verrijken. Drie nieuwe fresco’s zijn gepland voor de komende maanden: een werk van Hell’O Monsters ter ere van Félicien Rops (rue Fumal), een schilderij van Mehsos gewijd aan een kunstenaar uit Namen rue Jean-Baptiste Brabant (vlakbij het toekomstige Justitiepaleis). en een derde werk ontworpen door de kunstenaar Iota over het thema geweld binnen het gezin (Avenue Albert Ier).

Binnenkort verschijnt er een nieuw plan in papieren versie, vergezeld van een nieuwe applicatie met artistieke werken in Namen, zowel sculpturen als Street Art-fresco’s.

➤Ontdek Namen en zijn fresco’s via de nieuwe applicatie www.namur.be/artdanslaville

Jardins du Maïeur, Namur, Belgique

https://circo.be/