Sylvia Huang en concert avec Boris Kusnezow 2 februari 2021

In het programma:

Suk, Vier stukken voor viool en piano / Poulenc, Sonate voor viool en piano / Bartók, Román népi táncok / Svendsen, Romance voor viool en piano / Grieg, Sonate voor viool en piano nr. 3 in c

Sommigen van jullie herinneren het zich misschien: Sylvia Huang speelde een paar jaar geleden ooit voor de Philharmonic in een trio met Liebrecht Vanbeckevoort, winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd, en haar toenmalige collega van de BNO, Anthony Devriendt.

Haar atypische carrière, buiten de gebruikelijke circuits (academies, Koninklijke Conservatoria), deed haar op 18-jarige leeftijd als violiste toetreden tot een van onze beste nationale orkesten. In 2014 werd ze geëngageerd door het wereldberoemde Amsterdamse Concertgebouworkest. Haar carrière als soliste en kamermusicus is ze echter niet vergeten, met als resultaat dat we kennen van de laatste Koningin Elisabethwedstrijd: de twee publieksprijzen (zowel de Musiq’3 Prijs als de Canvas-Klara Prijs ). Onlangs kende de Union de la Presse Musicale Belge hem de Caecilia-prijs voor jonge musicus van het jaar 2019 toe. Een mooie gelegenheid om hem samen met zijn pianist-partner Boris Kusnezow (opgeleid in Moskou) te verwelkomen. Zij verdedigen een zeer gevarieerd repertoire uit de 19de en 20ste eeuw.

Théâtre de Namur, Place du Théâtre, Namur, Belgique

+32 (0) 81 22 60 26