Thierry Robrechts : « Atrophie », work-in-progress et visite d’atelier 1 juli - 28 augustus 2020

Schilder, beeldhouwer, auteur, Thierry Robrechts is een figuur die bij veel Namen bekend is. In de open lucht of in zijn atelier bevindt zijn werk zich op het kruispunt van de poëtische handeling en de politieke handeling, waarbij zijn personages een mythe lijken te illustreren in volle schrift voor onze ogen …
Als onderdeel van “Un Eté Autrement” zal Thierry Robrechts zich vestigen in de tentoonstellingshal Abattoirs de Bomel voor een uniek werk in uitvoering, recht voor je ogen. U kunt dan haar werkruimte betreden en bezoeken!

Stelt u zich eens voor dat u voor het atelier van een kunstenaar voorbijgaat wiens wijd openstaande deur u laat zien wat er dag in dag uit gebeurt: de evolutie van zijn werk, tussen beproevingen, fouten, resultaten, gevoel de geuren van schilderijen, gips, het horen van de muziek waar hij naar luistert terwijl hij aan het werk is … En stel je voor dat je, als kunstenaar vaak in zijn atelier aanwezig bent, met hem in gesprek zou kunnen gaan. Het soort gesprek dat wordt gevoed door het uitwisselen en delen van woorden over de manier waarop hij naar de wereld kijkt, maar ook die van jou. En dan, op een dag, vertrekt de kunstenaar en laat alles op zijn plaats, de deur van zijn studio blijft vrijwillig open. Wat doe je ? Hoe ga je begrijpen wat er nog over is van zijn passage?

Kom door middel van “Atrophy” zo dicht mogelijk bij een daad van poëtische creatie, in alles wat het bevat in materieel, menselijk en denkmechanisme!

Tijd # 1 Onderhanden werk
De kunstenaar aan het werk voor je ogen!

Van woensdag 1 tot en met vrijdag 17 juli 2020, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur

Gratis – bij registratie vanwege gezondheidsmaatregelen in verband met covid-19.

info@centrecultureldenamur.be

Tijd # 2 Bezoek de workshop
De kunstenaar is vertrokken, wat blijft er over?

Maandag 20 juli t / m vrijdag 28 augustus 2020, maandag t / m vrijdag 10.00 tot 20.00 uur

Gratis – bij registratie vanwege gezondheidsmaatregelen in verband met covid-19.

info@centrecultureldenamur.be

Centre culturel de Namur / Abattoirs de Bomel, Traverse des Muses, Namur, Belgique

+3281 25 04 03

https://www.centrecultureldenamur.be