Internationaal rolstoeltennistoernooi 26 - 30 juli 2023

 

Een bijeenkomst van de grootste stoeltennisatleten ter wereld. Zo zouden we de Belgian Open kunnen omschrijven. Het wordt elk jaar georganiseerd in Namen en ziet de beste spelers van de planeet paraderen en de mooiste ontmoetingen op het circuit plaatsvinden. Heren, dames, quads, junioren, alle categorieën zijn vertegenwoordigd. Maar het toernooi houdt niet op bij de sportieve kant: het is ook een groot menselijk avontuur. De 120 vrijwilligers zullen het niet ontkennen.

Een tennisweek op het hoogste niveau!

Topsport, menselijke beleving, sensibiliseringsacties… De Belgian Open is veel meer dan een simpel tornooi.
Het verwelkomt eerst de beste atleten in de discipline. De finales op zondag zijn het hoogtepunt van deze toptennisweek. De donderdagavondshow die geldig en ongeldig vermengt voor een ongekende dubbelganger, stelt ook de vele toeschouwers die elk jaar aanwezig zijn in staat om de kwaliteit van het spel te beseffen.Justine Henin, voormalig nummer 1 van de wereld, Steve Darcis en Dominique Monami komen al samen met de spelers op de stoel.

Het toernooi is ook een menselijke ervaring met meer dan 80 vrijwilligers die de hele week aanwezig zijn. Zij zijn jaar na jaar aanwezig en vormen de basis van het succes van het toernooi.
Ten slotte is het een gelegenheid voor de commissie om bewustmakingsacties over handicaps te organiseren. Zo krijgt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ​​paar minuten rolstoeltennis uit te proberen. Er is geen betere manier om je bewust te worden van de ongelooflijke prestaties van atleten. Klaar? Toneelstuk!

Tennis et Padel Club de Géronsart, Rue de la Luzerne, Namur, Belgique

https://www.belgianopen.be/