Internationaal rolstoeltennistoernooi 27 - 31 juli 2022

 

Na twee jaar afwezigheid is de Belgian Open terug in 2022.

Een bijeenkomst van de grootste stoeltennisatleten ter wereld. Zo zouden we de Belgian Open kunnen definiëren. Het wordt elk jaar in Namen georganiseerd en ziet de beste spelers ter wereld paraderen en de mooiste ontmoetingen op het circuit plaatsvinden. Heren, dames, quads, junioren, alle categorieën zijn vertegenwoordigd. Maar het toernooi stopt niet bij de sportieve kant: het is ook een groot menselijk avontuur. De 120 vrijwilligers zullen het niet ontkennen.

Een top tennisweek!
Sport op hoog niveau, menselijke ervaring, sensibiliseringsacties… De Belgian Open is veel meer dan een simpel toernooi.
Het verwelkomt eerst de beste atleten in de discipline. De finales van zondag vormen het hoogtepunt van deze toptennisweek. De tentoonstelling op donderdagavond die geldig en ongeldig vermengt voor een ongekende dubbelgang, stelt ook de vele toeschouwers die elk jaar aanwezig zijn in staat om de kwaliteit van het spel te beseffen. Justine Henin, voormalig nummer 1 van de wereld, Steve Darcis en Dominique Monami zijn al gekomen om de schouders te wrijven met de spelers in de stoel.

Het toernooi is ook een menselijke ervaring met meer dan 80 vrijwilligers die de hele week ter plaatse zijn. Ze zijn jaar na jaar aanwezig en vormen de basis van het succes van het toernooi.
Ten slotte is het een kans voor de commissie om bewustmakingsacties voor gehandicapten te organiseren. U krijgt bijvoorbeeld de gelegenheid om een ​​paar minuten het rolstoeltennis uit te proberen. Er is geen betere manier om je bewust te worden van de ongelooflijke prestaties van atleten. Klaar? Toneelstuk!

Tennis Club de Géronsart, Rue de la Luzerne, Namur, Belgique

info@belgianopen.org

http://www.belgianopen.be