Een reis vol dromen 11 juli 2024 20:00

 

Laten we deze bloemrijke liedjes vastleggen, onbekend of beroemd, zoete dromen, avonturen uit vreemde landen. Voor deze “Viaggio onirico”, gecreëerd in het Palazzetto Bru Zane in Venetië op 23 september, worden bolero’s en canzoni, slaapliedjes, walsen of cantilena’s uitgevoerd door de verrukkelijke Jodie Devos en Eléonore Pancrazi, begeleid door de verfijnde piano van François Dumont. Een genot.

In de opera betekent het geven van een andere omgeving aan het Parijse publiek in de eerste plaats het plaatsen van de hoofdrolspelers in exotische landen. Van Spanje en Portugal – startpunten om de wereld te verkennen – tot India of Japan, via Egypte en Arabië nemen de auteurs toeschouwers mee ver weg van hun dagelijkse leven naar grote versterking van decors en kostuums, maar ook door nieuwe vormen van sensualiteit te presenteren. De componisten suggereren ook elders, zonder afstand te doen van de charmes van de Franse kunst.

Jodie Devos en Éléonore Pancrazi verkennen, begeleid door de piano van François Dumont, dit repertoire door zowel de vergeten pagina’s als de grootste hits, zoals Carmen en Lakmé, door te nemen.

Aires en duetten van Olagnier, Dubois, David, Delibes, Massenet, Saint-Saëns, Offenbach, Bizet, enz.
Een concert door Palazzetto Bru Zane, Centrum voor Franse Romantische Muziek in Venetië

Rue Rogier 82, 5000 Namur, Belgique

+3281711500

info@grandmanege.be

https://grandmanege.be