Urban Sketchers 8 - 9 juli 2023

Teken Namen, vanuit alle hoeken, van boven naar beneden en van beneden naar boven, in alle stijlen, alle technieken. Teken al zijn hoeken, elk in zijn eigen tempo, op zijn eigen manier, maar zoals wij het zien, op 8 en 9 juli 2023.

Dat is de uitdaging van deze tweedaagse internationale ontmoeting van Urban Sketchers, deze volgers van de schets van het leven zoals het gaat.

“Tekening Namen”: zo heet het evenement. Geselecteerd door Urban Sketchers international op dezelfde manier als 4 andere steden in de wereld (waaronder Florence), zal Namen meer dan 150 kunstenaars samenbrengen in de Delta, uit Luxemburg, Frankrijk, Nederland, Duitsland… Kunstenaars die zullen verspreiden in de steegjes, op de terrassen van de Citadel of aan de oevers van de Maas. In minder dan twee dagen zullen enkele duizenden schetsen worden gemaakt en over de hele wereld worden gedeeld op sociale netwerken.

Dit creatieve, vriendelijke, zeldzame en gratis evenement is uitverkocht, maar niets belet je om mee te doen met de “sketchers”, uitgerust met je eigen uitrusting.

Dit evenement, georganiseerd door Urban Sketchers Namur en Urban Sketchers Belgium, kreeg de steun van de Stad Namen en Namur Confluent Culture, de Toeristische Dienst van Namen, de Provincie Namen, Delta, Urban Sketchers International maar ook trouwe sponsors.

Om meer te weten :

www.sketchingnamur2023.be
https://www.facebook.com/groups/usknamur/
https://urbansketchersbelgium.be

Le Delta - Espace Culturel Provincial, Avenue Fernand Golenvaux, Namur, Belgique

https://www.ledelta.be/