Le Jardin des Secrets

Tuinen zijn plaatsen met geheimen. Zonder woorden vertellen ze mooie verhalen. Ze reflecteren en fluisteren tegen elkaar om de omgeving niet te verstoren. Wie weet ligt er diep verscholen in de bodem goud, ergens in de buurt van een oude schuur…

Wie weet sluimeren er geheimen onder bomen, op een bankje, in een dagdroom, een kus, een gesprek… Mooie herinneringen en een vleugje poëzie blijven in de lucht hangen.

Het bijzondere aan herinneringen is dat ze voor altijd verbonden zijn met plekken, waarvan tuinen onzichtbare schuilplaatsen zijn. Soms bieden ze in stilte inspiratie voor een paar verzen, een sculptuur, een doek, enige contemplatie.

Geheimen hebben hun tuinen, want niet alles kan zomaar eender waar bedacht of gecreëerd worden. Sommige plaatsen onderscheiden zich door hun ziel. Sommige plaatsen, net zoals sommige lampen, hebben hun eigen genialiteit. Je voelt onmiddellijk de ziel van een plek. Ze nodigt uit. Ze inspireert. Ze omhult en ze kalmeert. Ze doet je zonder verpinken glimlachen en ze verandert je tijdsbesef. De ruimte wordt groter, maar toch lijken de sterren vlakbij.

Men flaneert door tuinen, men rust er uit, maakt er contact met de essentie van de dingen, men praat en reflecteert er. Het uitgestrekte universum toont er zich op een kleine schaal. Daarom planten en snoeien we en pakken we de mysteries van het leven op. Elk seizoen transformeert de tuin en geeft zo zijn geheimen door aan het volgende seizoen.

“Le Jardin des secrets” is een oase van rust en een vredevolle plek. Na een bezoek zal je gelukkig terugkeren, met de gedachte dat je veranderd bent.

Evelyne

Chaussée de Dinant 131, 5000 Namur, Belgique

+32 471 83 58 22

info@le-jardin-des-secrets.be

https://le-jardin-des-secrets.be/fr/

95-130€