L'Abbaye Notre Dame Du Vivier

De abdij van Notre-Dame du Vivier ondergaat een renaissance. De abdij, een uitzonderlijk geklasseerd monument, is momenteel het onderwerp van archeologische opgravingen voorafgaand aan de restauratie. Het kan echter wel op reservering bezocht worden.

De abdijsite is open voor het publiek. 10 hectare parken en tuinen, honderden hectaren bossen geclassificeerd als een Natura 2000-reservaat met kronkelende wandelpaden.

Om haar bezoekers te verwelkomen, biedt de abdij in de zomer een 100 meter lang zonneterras en, zomer en winter, het restaurant en de bar CHAPELLE BETHLEEM, het terras en de tuin.

Deze kapel, gebouwd in de 15e eeuw om dienst te doen als ziekenboeg van de abdij, werd in de jaren 80 volledig gerestaureerd door de Gemeenschap van de Zusters van Bethlehem die er missen en diensten vierden.

Het verwelkomt nu bezoekers in zijn middeleeuwse wereld versierd met standbeelden. Gezelligheid en eenvoud heersen daar. Met een capaciteit van 70 personen serveren wij gestoofde gerechten, abdijbrood met oeroude granen, kaas en een aantal zoete en hartige opties.

Abdijbieren (Clem de Castro en Cister), Triple Carmeliet, groene Chimay, To Touille… Wijnen, Champagne, cocktails, warme chocolademelk of Jagertee.

Wat te doen na een wandeling, een bezoek of gewoon om te stoppen op deze plek vol geschiedenis.

Welkom daar.

Voor een familiedag, een bedrijfsdag, een vergadering. Iedereen vindt zijn plek in de abdij!

Rue Notre Dame du Vivier 153, Marche-les-Dames 5024 Namur, Belgique

+32 81 24 00 27

info@abbayenotredameduvivier.be

https://www.namurtourisme.be

abbayenotredameduvivier

Om ook te zien

L’Abbaye Notre-Dame du Vivier