Les Bateliers Museumcentrum– Museum voor archeologie en sierkunsten

In het hart van ‘Vieux Namur’, op een steenworp van de kathedraal, organiseert het museumcentrum Les Bateliers het hele jaar door tentoonstellingen, conferenties en evenementen op een uitzonderlijke locatie die een voormalig herenhuis en een 19e-eeuwse kapel combineert met een hedendaagse galerij.

Het voormalige herenhuis van de graven van Groesbeeck en de markies de Croix, met zijn Frans geïnspireerde tuin, biedt onderdak aan het Museum voor Decoratieve Kunsten en dompelt je onder in de sfeer van een prestigieuze 18e-eeuwse residentie. Ernaast wil het Archeologisch Museum (momenteel in heraanleg) de bezoekers ook de archeologische collecties die aan de streek van Namen zijn gewijd, laten herontdekken door middel van tijdelijke tentoonstellingen.
Les Bateliers, een echt cultureel eiland,verbindt het provinciale museum Félicien Rops, het Huis van de Poëzie en het Huis van het Verhaal via tuinen die deelnemen
aan het stedelijke kunstparcours (gedichtstoelen van de beeldhouwer Michel Goulet uit Quebec, fresco van Tamar Kasparian, miniatuursculpturen van Spaanse kunstenaar Isaac Cordal).

Rue Joseph Saintraint 7, 5000 Namur, Belgique

+3281 24 87 20

museeartsdecoratifs@ville.namur.be

http://www.namur.be

Musée-des-Arts-décoratifs-de-Namur

 Infos

Open: dinsdag t/m zondag van 10 tot 18 uur.
Maandag en feestdagen gesloten.
Vrij bezoek (gratis toegang).
Activiteiten voor schoolgroepen en gezinnen.
Rondleiding voor groepen op aanvraag.

Om ook te zien

Bouwkundig erfgoed - Hôtel de Groesbeeck de Croix/Museum voor Sierkunsten
L'événement Kegeljan 2.1