Museum voor Sierkunsten

GELEIDELIJKE HEROPENING VANAF 2018  NA RENOVATIE!

In functie van bijzondere evenementen heropent het museum uitzonderlijk zijn deuren. Raadpleeg de agenda van het museum op de officiële website van de stad.

 

Dit schitterend pand uit de 18e eeuw, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, werd in 1935 aangekocht door de stad Namur. Het herbergt een van de meest uitgebreide verzamelingen sierkunsten van de 17e tot de 19e eeuw die toegankelijk zijn voor het publiek (schilderijen, beelden, faiences, kristal, meubelen, stoffen, edelsmeedwerk, horloges…).  De elegante aankleding van het interieur (lambrisering, marmer, stuc, beschilderd doek, verguld leder, wandtapijten, behangpapier) evoqueren de sfeer van een aristocratenwoning uit de Eeuw van de Verlichting.  Een Franse tuin draagt bij tot de charme van het geheel.

Verschillende nieuwe zalen, een documentatiecentrum en een pedagogische zaal die kan gebruikt worden als auditorium met 80 plaatsen, zullen het museum aanvullen bij de opening.

Een restaurant, een winkel en een overdekt hofje zullen het museum verbinden met de Chapelle des Bateliers, het toekomstig onthaal van de gemeentelijke musea voor Sierkunsten en Oudheidkunde

Rue Joseph Saintraint 1, 5000 Namur, Belgique

+3281 24 87 20

+3281/24.87.29

museeartsdecoratifs@ville.namur.be

www.facebook.com/Musée-des-Arts-décoratifs-de-Namur

Om ook te zien

Sacraal erfgoed – Saint-Loupkerk
Bouwkundig erfgoed - Hôtel de Groesbeeck de Croix/Museum voor Sierkunsten
Schrijf u in op onze newsletter